Rosół

Artykuł opublikowany (ostatnia modyfikacja ) przez Atopowe.pl.

Składniki:

  • żołądki indycze
  • mielone z indyka (lub z innego mięsa, które dziecko może jeść)
  • trochę mąki kukurydzianej
  • makaron ryżowy
  • woda
  • sól
  • majeranek
  • warzywa, które dziecko może jeść

Przygotowanie:

  • W garnku gotujemy żołądki indycze i dozwolone warzywa, dodajemy sól i majeranek.
  • Z mielonego mięsa z dodatkiem soli i mąki kukurydzianej formujemy kulki i wrzucamy do gotującego się wywaru.
  • W osobnym garnku przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu makaron ryżowy, który solimy do smaku.
  • Na talerzu odcedzony makaron zalewamy rosołem + kuleczki.

Uwagi:

  • Pycha, szczególnie dla dzieci, które nie moga jeść warzyw.